Scouts da's durven!

40 jaar scouts... even stilstaan...

Leave the world a little better than you found it! (dixit Baden Powell)
Onze overtuiging is dat Scouting echt belangrijk is in onze maatschappij. Het is meer dan zomaar een kinderopvang op een zaterdagvoormiddag! Scouting richt zich tot de vrije tijd van kinderen en jongeren en draagt bij tot de ontspanning en opvoeding van deze jeugd. Week na week, jaar in, jaar uit. Wij hebben daarbij een ideaalbeeld voor ogen: gelukkige mensen in een rechtvaardige wereld.
Wat wij hiermee bedoelen is dat we speels en met een groot hart voor avontuur, jongens en meisjes een plek geven waar ze samen kunnen opgroeien en zich kunnen ontplooien. Scouting, vrije tijd die niet vrijblijvend is.
Onze vereniging is opgesplitst in leeftijdsgroepen, welke wij takken noemen. Zo hebben we de Kapoenen, Welpen, Jonggivers, Givers en Jin. Elke tak biedt jongens en meisjes ruimte om zich te ontwikkelen tot sportieve, creatieve en sociaal bewogen mensen met zin voor schoonheid en cultuur. Zij krijgen hier ook de kans om een eigen visie en levenshouding te vormen en hiervoor leren op te komen maar ook rekening te houden met anderen en respect te hebben voor elkaar. Kortom, we proberen een omgeving te scheppen waarin kinderen en jongeren uitgroeien tot leuke, interessante, aangename, bewuste mensen, niet verlegen en niet vies om de handen uit de mouwen te steken. Scouts en gidsen leren samenleven in ploeg. Op kamp, op tocht en tijdens wekelijkse activiteiten leren ze samen met anderen kiezen en beslissen. Al doende leren ze ook hun plan trekken: vuurtje stoken, eigen potje koken, op avontuur. Scouts en gidsen houden van de natuur en zetten zich in voor hun omgeving. Onze groep hecht nog steeds veel belang aan deze karaktervorming, aan disciplines en tradities zoals een echte scout deze kent.

Onze droom is dit nog lang zo te kunnen verder zetten om vooral veel blijde kindergezichten te zien en om hun te zien opgroeien tot flinke kerels of dames en dit in een goede omgeving.

 

#feest is een initiatief van ouders en oud-leiding van Scouts Bolderberg. We willen hiermee de kas spijzen en zien dit als een schitterende gelegenheid om scouts-ouders en mensen uit het dorp samen te brengen, waar kan dit niet beter dan op de dansvloer met een glas in je handen!

Be there! Be prepared!

Het Feestcomité

Scouts Bolderberg, "where girls grow strong and boys become men!"

© 2019 by Swiffer Productions

Bijzondere dank aan:

Boldt.jpg
swevers_logo_verticaal makelaar Bolderbe
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now